Barion Pixel
Egészség,  Hasznos tanácsok,  Kezdd el!

Miért éppen a fagyasztót választottam?

Az első terhességem alatt a szinte egész napos rosszullét miatt úgy határoztam, kevesebb időt töltök a konyhában. Erre két megoldásom volt: vagy hosszabb időre, több napra előre megfőzök, vagy olyan ételeket készítek, melyek gyorsan megvannak.

Azonban szép lassan kifogytam a gyorsan elkészülő ételek listájából, és gyakran készítettem el ugyanazokat az ételeket. Kezdtük már unni, hogy mindig ugyanazt eszük. Igaz, ezen a kisfiam sem segített, mert alig volt olyan étel, amit meg tudtam enni. És mondanom sem kell, a leggyorsabban a különböző saláták vagy tészta ételek készülnek el, ami annyira nem fekszik a férfiaknak.

Természetesen lehet kapni a boltokban előkészített alapanyagokat is, mint például felszeletelt és bepácolt húsokat, megmosott zöldségeket, de ezek jóval drágábbak, mint az előkészítetlen társaik. Aztán ott vannak a különböző tasakos ételek, de a legtöbb valamilyen tartósítószert tartalmaz.

A kép forrása: www.pixabay.com

Ahogy egyre jobban közeledett a szülés időpontja, éreztem, hogy muszáj lesz más megoldást találnom.

Több napra előre megfőzni jó ötlet volt, de a hűtőben nem állnak el napokig az ételek. Ekkor kezdtem el a fagyasztóban tárolni. Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért éppen a fagyasztó? Miért nem mondjuk a befőzés? Azért, mert a fagyasztóban szinte bármit tudtam tárolni, tartósítószer nélkül. Bár gyerekkoromban édesanyámmal és a nagymamámmal rendszeresen főztünk be lekvárokat, készítettünk paradicsomlevet, de a fagyasztót sokkal sűrűbben használtam. Szinte láttam a lelki szemeim előtt a pörköltet és a sült húst dunsztos üvegben, és igaz jót nevettem ezen a képzelgésen, de azt tudtam, nem ez lesz a megoldás.

Ezzel szemben a fagyasztóban rengeteg alapanyagot tudtam tárolni, olyat is, amit befőzni nem lehet. Sőt, nagyon sok ételt olyan állapotban tudtam lefagyasztani, hogy azzal később már semmilyen teendőm nem volt.

A másik ok a tapasztalat volt. A fagyasztót sokkal sűrűbben, volt, hogy naponta használtam. Lekvárokat csak évente pár alkalommal készítettünk, de húst folyamatosan fagyasztottam le és olvasztottam ki. Olyan természetessé vált, hogy hosszabb időre ott tárolok el mindent. Akkor miért ne lehetne rövid időre lefagyasztani benne az ételeket? 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás