Mindennapos konyhai robot
Te is érezted már úgy, képtelen vagy kiszakadni a mindennapi konyhai robotból? Órákat töltesz a konyhában, hogy aztán az eredményt alig pár perc alatt eltüntessétek, és a végén még jutalomként ott marad a mosogatnivaló is? Keresed a minél gyorsabban elkészíthető recepteket, ugyanakkor szeretnél minden napra finom és egészséges főtt ételt biztosítani a családodnak, de erre se erőd, se időd?
Ha ez az érzés ismerős, akkor jó helyen jársz!
Valószínűleg te is megtapasztaltad, mekkora öröm a család elé tenni valami igazán finom ételt, amit aztán jó étvággyal meg is esznek.
A gond csak az, hogy ezt nem mindennap tudod megcsinálni. A mai rohanó világban, amikor egy nőnek több területen is helyt kell állnia, bármennyire is szeret főzni, egyszerűen nincs idő arra, hogy minden nap hosszú órákon át a konyhában főzőcskézzen.
Dolgoznod kell, és mire hazaérsz, már semmi kedved a konyhában lenyomni a következő műszakot. Ha pedig gyerekeid is vannak, akkor inkább velük szeretnél lenni, egy kicsit játszani, beszélgetni, minőségi időt eltölteni. És bár sokan azt gondolják, amikor egy nő “csak” otthon van a gyerekével, és még nem dolgozik, bőven van ideje mindenre. A tapasztalatom mégis az, hogy egy gyerek mellett sokszor nehezebb megfőzni, mint egy fárasztó nap után. Folyamatosan láb alatt van, játszani szeretne, ha pedig próbálod bevonni, hogy segítsen, akkor vagy gyorsan megunja, vagy mindent kiöntöz, összekever. Két gyerek mellett pedig valóságos bűvészmutatvány megfőzni.
Ismerős?
A havi egy főzés pont ezekben a helyzetekben a MEGOLDÁS!
A kép forrása: www.pixabay.com
A módszer alapja az ételek elkészítése és a már kész ételek fagyasztóban történő tárolása. Vagyis havonta egyszer nagyobb mennyiségű ételt készítesz el, és utána egész hónapban azt eszitek.
Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy mit nyerhetsz vele, ha havonta egyszer rászánod magad, és egy egész napot a konyhában töltesz?
Elsőre az ember azt gondolhatná, hogy semmit, hiszen az ételeket ugyanúgy el kell készíteni. Attól, hogy egyszerre főzöl meg mindent, az alapanyagokat ugyanúgy meg kell pucolni, fel kell darabolni, és a főzési, illetve sütés idő sem lesz kevesebb. Sőt, talán a naponta főzés kényelmesebb is, hiszen minden napra el vannak osztva a teendők, nem kell egyszerre nagy adagokat készítened.
Ebben azonban tévedsz. A havi egy főzéssel rengeteg időt nyerhetsz, amit aztán a családdal tölthetsz! A konyhában töltött időben hatalmas különbség van aközött, hogy egyszerre készíted el az ételejet, vagy naponta.