dec 152018
Mitől büdös a kiolvasztott hús?

Alapesetben ha friss, vagyis nem büdös húst fagyasztottál le, akkor annak nem szabadna büdösnek lennie miután kiolvasztottad. Mégis előfordul, hogy kellemetlen szaga, sőt, egyenesen büdös lehet a hús.

Ha mindent jól csináltál, akkor nem lehet a kiolvasztott húsnak kellemetlen szaga. Ha mégis, akkor tilos visszafagyasztani, tilos megfőzni vagy megsütni és utána megenni.

Hogyan történhet ez meg?

Kérlek, első lépésként gondolj arra vissza, hogyan került a fagyasztódba? Hogyan szállítottad haza? Nem tetted-e szállítás közben magasabb hőnek ki? Miután hazavitted, azonnal bekerült a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztószekrénybe?

Nyáron a nagy melegben nagyon könnyen előfordulhat, hogy a friss egy hosszabb buszutat vagy autóutat sem bír ki. Itt most nem az autóval 10 perc alatt otthon is vagy utakra gondolok, hanem amikor vásárlás után a friss hús az autóban pihen, te pedig elmész még egy picit nézelődni, esetleg fagyizni egyet.

Megmostad? Milyen hőmérsékletű vízben tetted? Mennyi ideig állt benne? Hagytad „kiázni” a húst?

Gyakori, hogy a húst hideg vízbe tesszük egy kicsit kiázni, főleg ha véresebb részek is vannak benne. De nagyon nem mindegy, hogy meddig áztatjuk a vízben és milyen hőmérsékletű vízben. Nyáron vagy fűtési szezonban melegebb lehet a konyha hőmérséklete, főleg ha esetleg sütöttél vagy főzttél előtte. Ha csak néhány órára hagyod a hideg vízben, esetleg még tovább, mert elfeledkeztél róla, már megeshet, hogy romlásnak indulhatott.

Mennyi idő után fagyasztottad le? Először beraktad a fagyasztószekrénybe, és utána fagyasztottad le?

A nyers hús, főleg a belsőségek és a csirke nem áll el sokáig a hűtőszekrényben. Ha 2-3 napig ott tartogattad, de ez idő alatt nem volt időd elkészíteni és inkább átraktad a fagyasztószekrénybe, a hús már romlásnak indulhatott.

A kép forrása: www.pixabay.com

Először lett lefagyasztva vagy már le volt fagyasztva?

A fagyasztásnál nagyon fontos szabály, hogy amit egyszer már lefagyasztottunk és kiolvasztottunk, azt már tilos visszafagyasztani! Ha kiolvasztasz valamit, azt már nem szabad visszafagyasztani, mert olvadás közben már elkezdenek szaporodni a baktériumok a hús felszínén.

Ha ezek után még mindig úgy érzed, te mindent jól csináltál. megeshet, hogy egyszerűen csak nem találod kellemesnek a nyers hús illatát. Ezen nincs semmi meglepő, vannak olyan emberek, akik egyenesen rosszul vannak a nyers hús szagától.

Nézd meg annak a 9 ételnek a listáját, amit te is gyakran elkészítesz, és nagyszerűen fagyasztható!
Kattints ide!


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás