Barion Pixel
Fagyasztási tippek

Tudni szeretnéd melyek a nem lefagyasztható ételek?

A lefagyasztható ételeknél szerintem az egyik legfontosabb követelmény, sem az állaguk, sem az ízük nem változhat meg a fagyasztást követően. Szinte minden élelmiszer fagyasztható, csupán néhány kivétel van.

Nem lefagyasztható ételek:
  •  nyers saláta (erről már itt írtam, itt olvashatsz róla),
  •  házi készítésű majonéz,
  •  pudingok,
  •  főtt tészta
  •  tejföl, és tejfölös habarással készült ételek,
  •  burgonya sütve vagy főzve, a burgonyapüré,
  •  kefir, joghurt (bár a joghurtból készíthető házi fagylalt, amit fagyott állapotban fogyaszthatunk)
  •  rántással készült ételek (főleg a főzelékek)
  •  görögdinnye, narancs, mandarin, grapefruit gyümölcs, azonban a levük igen.

A kép forrása: saját készítés

A fent felsorolt ételek is lefagyasztható ételek, és nem azért nem célszerű őket lefagyasztani, mert a fagyasztószekrényben megromlana, hanem mert ezeknek az ételeknek a felengedés után megváltozik az állaga. Ettől függetlenül fogyaszthatóak lennének, csak nagy valószínűséggel nem lenne gusztusunk megenni őket.

 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás