Tudni szeretnéd melyek a nem lefagyasztható ételek?
A lefagyasztható ételeknél szerintem az egyik legfontosabb követelmény, sem az állaguk, sem az ízük nem változhat meg a fagyasztást követően. Szinte minden élelmiszer fagyasztható, csupán néhány kivétel van.
Nem lefagyasztható ételek:
- nyers saláta (erről már itt írtam, itt olvashatsz róla),
- házi készítésű majonéz,
- pudingok,
- főtt tészta
- tejföl, és tejfölös habarással készült ételek,
- burgonya sütve vagy főzve, a burgonyapüré,
- kefir, joghurt (bár a joghurtból készíthető házi fagylalt, amit fagyott állapotban fogyaszthatunk)
- rántással készült ételek (főleg a főzelékek)
- görögdinnye, narancs, mandarin, grapefruit gyümölcs, azonban a levük igen.
A kép forrása: saját készítés
A fent felsorolt ételek is lefagyasztható ételek, és nem azért nem célszerű őket lefagyasztani, mert a fagyasztószekrényben megromlana, hanem mert ezeknek az ételeknek a felengedés után megváltozik az állaga. Ettől függetlenül fogyaszthatóak lennének, csak nagy valószínűséggel nem lenne gusztusunk megenni őket.
Egy hozzászólás
Visszajelzés: