nov 092019
Nyerj időt a pörkölt készítésnél!

A pörkölt egy tipikus magyar étel, gyakran kerül az asztalra. Ha a pörkölt alapot előre elkészíted, időt nyerhetsz a pörgős hétköznapokon.

A pörkölt készítésnél – legalábbis a saját tapasztalatom szerint – legtöbb időt a hús darabolása mellett a hagyma pucolása és darabolása teszi ki.

Személy szerint utálok hagymát pucolni, és hiába próbáltam már ki millió és egy trükköt, ugyanúgy patakokban folynak a könnyeim. Ezért ha tehetem, akkor több darabot megpucolok és aprítógépben összedarabolom, üvegesre sütöm és így fagyasztom le. Erről korábban már itt írtam. 

Innen már csak egy lépés, ha a sült hagymával együtt fagyasztod le a felkockázott húst. Ezt az előkészített pörkölt alapot akár azonnal elkezdheted sütni, nem kell már semmit olvasztgatni, darabolgatni és hamarabb kész lesz az ebéd.

Sőt, akár azt is megteheted, hogy a húst előpirítod. Ha bizalmatlan vagy a fagyasztott ételekkel szemben, nem muszáj teljesen puhára főznöd, elég csak félig. Ha így fagyasztod le, már rengeteg időt nyerhetsz vele. A fagyasztóból kivéve sokkal kevesebb teendőd lesz vele, és  kevesebb időbe telik, hogy puhára főzd a húst.

Ezek csak kis apróságok. Csak pár perc felkockázni a húst.
Csak pár perc megpucolni és feldarabolni egy hagymát.
Csak pár perc üvegesre sütni a hagymát.
Csak pár előpirítani a húst. 

De ezek a pár percek egy fárasztó napon  igenis nagyon sokat tudnak számítani!

A kép forrása: www.pixabay.com


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás