Petrezselyem zöld fagyasztása
A petrezselyem zöldjét nagyon sok mindenhez fel lehet használni. Nem csak levesekhez, de az egyik nagy kedvencemhez is: a petrezselymes burgonyához! Sajnos sokszor nincs lehetőségem friss petrezselyem zöldet vásárolni, az áruházban vagy egyáltalán nincs, vagy már kezd elszáradni. Éppen ezért szoktam örülni, amikor lehetőségem van friss petrezselyem zöldhöz jutni, és rögtön kerül belőle a fagyasztóba is.
Bár a boltokban lehet kapni szárított petrezselyem zöldet, ami például a levesekhez kitűnően felhasználható, de például a petrezselymes burgonya nem az igazi belőle. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én sokszor szénaszagúnak érzem a szárított petrezselymet.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor annyira picire össze van vágva, hogy meg sem lehet mondani, milyen növényről van szó.
A petrezselyem zöld fagyasztása
A petrezselyem zöldet mosd meg és hagyd megszáradni. A megmosott petrezselyem zöldet kiterítheted egy konyharuhára vagy akár konyhai papírtörlőre is.
Amikor megszáradt, egy éles késsel össze is vághatod, attól függően, hogy mihez szeretnéd felhasználni. Ha ezt előre nem tudod, akkor se aggódj, a megfagyott petrezselyem zöldet fagyott állapotban is össze tudod vágni!
Ezt követően töltsd zacskóba és már rakhatod is bele a fagyasztóba. Az nagyon fontos, hogy szárazon kerüljön a fagyasztóba, mert ha nem, akkor össze fog fagyni és egy nagy petrezselyem zöld tömb fog keletkezni belőle!
A lefagyasztott petrezselyem zöld felhasználása:
Olvasztás nélkül belerakhatod a levesekbe, mártásokba, vagy elkezdheted egy kevés olajon sütni! Olvadás után teljesen olyan, mint a friss petrezselyem, még a finom petrezselyem illatot is érezni fogod!
A képek forrása: www,pixabay.com
Egy hozzászólás
Visszajelzés: