Pisztráng fagyasztása
A halakkal mindig bajban vagyok, mert ritkán találok olyan friss halat, mely viszonylag kevés szálkát tartalmaz. Az egyik ilyen hal a pisztráng.
A pisztráng fagyasztása
A pisztrángot fagyasztás előtt mindig alaposan meg kell tisztítani. Távolítsd el a pikkelyeket, nézd át a hasüreget, ne maradjon benne semmi nem odavaló. Érdemes eltávolítani a fejet és az uszonyokat is.
Teljesen sütésre kész állapotúra kell előkészíteni.
Egy papírtörlő segítségével töröld szárazra, és rakd zacskóba, végül mehet a fagyasztóba.
A pisztráng olvasztása
A halat vedd ki a fagyasztóból, és hagyd a hűtőszekrényben kiolvadni. A biztonság kedvéért egy tányérba vagy tálba rakd bele, mert olvadás közben levet fog engedni.
Az olvasztást felgyorsíthatod, ha hideg vízbe teszed a halat. Meleg vagy forró vizet tilos ráengedni, mert bár a hal felső rétege felolvad, de a belseje jeges marad.
A pisztráng sütése
A halat olvasztás után a szokott módon készítsd el.
Ha előre tudod, hogy mit szeretnél a halból készíteni, be is fűszerezheted. A fűszerek, és a citrom is jól fagyasztható.
A képek forrása: saját készítés