Pisztráng fagyasztása

A halakkal mindig bajban vagyok, mert ritkán találok olyan friss halat, mely viszonylag kevés szálkát tartalmaz. Az egyik ilyen hal a pisztráng. 

 

A pisztráng fagyasztása

 

A pisztrángot fagyasztás előtt mindig alaposan meg kell tisztítani. Távolítsd el a pikkelyeket, nézd át a hasüreget, ne maradjon benne semmi nem odavaló. Érdemes eltávolítani a fejet és az uszonyokat is.
Teljesen sütésre kész állapotúra kell előkészíteni. 

Egy papírtörlő segítségével töröld szárazra, és rakd zacskóba, végül mehet a fagyasztóba. 

A pisztráng olvasztása

A halat vedd ki a fagyasztóból, és hagyd a hűtőszekrényben kiolvadni. A biztonság kedvéért egy tányérba vagy tálba rakd bele, mert olvadás közben levet fog engedni.

Az olvasztást felgyorsíthatod, ha hideg vízbe teszed a halat. Meleg vagy forró vizet tilos ráengedni, mert bár a hal felső rétege felolvad, de a belseje jeges marad.

A hal sütése

 

A halat olvasztás után a szokott módon készítsd el. 

Ha előre tudod, hogy mit szeretnél a halból készíteni, be is fűszerezheted. A fűszerek, és a citrom is jól fagyasztható. 

Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás