Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek

Pizzás csiga fagyasztása

Nagyon szeretem a pizzát és a pizzás csigát is, éppen ezért korábban gyakran vásároltam csigát is reggelire vagy uzsonnára. De ahogy egyre nagyobb lett a család, egyre többet kellett vennem és már jobban megérte otthon elkészíteni. Viszont a gyerekek mellett nem mindig volt lehetőségem a tésztát meggyúrni sem, a pizzás csigákat megformázgatni, így igyekeztem előre dolgozni és egyszerre nagyobb adagokat készíteni. Aztán pedig lefagyasztani.

A pizzás csiga fagyasztása – nyersen

 

  1. A pizzás csigát készítsd el a megszokott módon. Ha a tetejét meg szoktad szórni reszelt sajttal, fagyasztás előtt ezt is tedd meg. Nyugodtan rakhatasz bele sonkát vagy csirkemellsonkát is, mindkettő fagyasztható.
  2. Helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe a pizzás csigákat, vond be folpackkal, majd tepsivel együtt fagyaszd le.
  3. Vagy a pizzás csigát készítsd el a megszokott módon, folpackkal kibélelt tálcán fagyaszd meg, és miután megfagyott, pakold át egy visszazárható fagyasztós zacskóba.

 

A pizzás csiga fagyasztása – sütve

A pizzás csigát sütve is lefagyaszthatod. Ebben az esetben a kész csigákkal csupán annyi a dolgod, hogy tedd egy visszazárható fagyasztós zacskóba, és helyezd a fagyasztóba.

Célszerű egy zacskóba egyet vagy kettőt tenni, hogyha esetleg csak egyet szeretnél kivenni, akkor lehetőséged legyen rá.

A kép forrása: saját szerkesztés

A pizzás csiga olvasztása

Abban az esetben, ha nyersen fagyasztottad le, előmelegített sütőben süsd meg. Nem kell kiolvasztanod, úgy, ahogy kivetted a fagyasztóból, fagyott állapotban rakd be a sütőbe. Arra készülj, hogy így a sütési idő néhány perccel több lesz.

Amennyiben reggelire szántad és nyersen fagyasztottad le, éjszakára tedd át a hütőszekrénybe, reggel pedig előmelegített sütőben süsd meg.

Ha sütés után fagyasztottad, akkor semmi dolgod nincs csak kivenni a fagyasztóból, és hagyni, hogy szoba hőmérsékleten kiolvadjon. Ha szeretnéd, pár percre berakhatod sütőbe vagy a mikróba, hogy átmelegedjen. Teljesen olyan lesz, mintha akkor sütötted volna.

Több időt töltesz a családdal, mégis a te főztöd kerül az asztalra? Igen, lehetséges!
Kattints és mutatom, hogyan>>

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás