Rántott hús kicsit másképp
Mi magyarok és a rántott hús, elválaszthatatlanok vagyunk. Talán nincs is olyan étel, ami gyakrabban kerülne az asztalra, mint a rántott hús. Az élelmiszerek árának növekedésével nem csak a hús, és a tojás lett drágább, hanem az olaj is. A rántott húst ugye bő olajban szoktuk kisütni….
Pár hónapja olvastam egy külföldi blogon, hogy valaki a sütőben sütötte meg a rántott húst. Furcsálltam, de mivel azon a hétvégén jöttek a szüleim, és a testvéreim látogatóba, vagyis sok étel kellett, lehetőleg egy időpontban, gondoltam, kipróbálom. Annyira megtetszett, hogy a rántott húst azóta is így csinálom.
Kép forrása: https://pixabay.com
Az egész nagyon egyszerű. A panírozást ugyanúgy megcsinálom, ahogy szoktam, majd a tepsit vékonyan megkenem olajjal. Erre rakom rá a panírozott hússzeleteket, és a húsok tetejét is vékonyan megkenem olajjal.
180- 200 fokon megsütöm. Egyszer meg szoktam fordítani, de nem muszáj, mert úgy is megsül.
Ezzel a technikával nem csak olajat spórolhatunk, rengeteg olajat, de nem kell a tűzhely mellett ácsorogni, szóval akkor is tökéletes, ha vendégek jönnek, nem lesz minden olaj szagú, és végül a rántott hús nem fog olajban tocsogni.
4 hozzászólás
Eri
Mennyi ideig sütöd a húst?
haviegyfozes
Szia!
Körülbelül 30 perc kell a sütésnek. A végén pár percre légkeverésesre kapcsolom a sütőt, mert azt szeretem, ha szép aranyszínűre sül a panír.
Visszajelzés:
Visszajelzés: