Rántott sajt
A panírozott sajtot mindig érdemes lefagyasztani! Akkor is, ha máskor szeretnéd elkészíteni és csak egy kis időt szeretnél magadnak nyerni későbbre. És akkor is, ha azonnal ki szeretnéd sütni és akkor szeretnéd a rántott sajtot megenni!
1. Ha később ennél rántott sajtot
A szokásos módon panírozd be a sajtot. Érdemes a tojásba és a morzsába kétszer vagy háromszor is belemártani. Sokkal vastagabb és ropogósabb lesz a bundája és biztos nem fog kifolyni a sajt.
Miután bepaníroztad, fagyaszd le. Amikor megkívántad, forró olajban vagy sütőben süsd ropogósra.
A kép forrása: www.pixabay.com
2. Ha azonnal ennél rántott sajtot
Talán látod is a szemeid előtt ahogy megfogod a rántott sajtot, fimonan széthúzod és nyúlik az olvadt sajt. A valóságban azonban már sütés közben folyik belőle a sajt és mire kiszeded az olajból vagy a sütőből, a panírban már alig marad valami.
Éppen ezért célszerű sütés előtt a panírozott sajtot rövid időre a fagyasztóba tenni. Ha fagyott vagy dermedt állapotban kezded el sütni, akkor a bundája szép ropogós lesz, a sajt pedig csak annyira folyós, hogy ne folyjon ki.
Otthon készítsd vagy gyorsfagyasztottat vegyél?
A döntést rád bízom. Otthon elkészíteni olcsóbb és sokszor a mirelit termék nagy része panír. A jobb minőségű gyorsfagyasztott panírozott sajtok drágábbak, viszont tényleg csak sütni kell őket.