Szeretnél előre “dolgozni” ételeket lefagyasztani, de nem tudod, milyen recepteket készíts el? Jó lenne ha lennének fagyasztható étel receptjeid?
A Receptbazár zárt oldalra olyan receptek kerültek fel, melyeket elkészítésük után azonnal lefagyaszthatsz, vagy akár a megmaradt ételt is berakhatod a fagyasztóba, anélkül, hogy gondolkodnod kellene, egyáltalán fagyasztható-e?

Mennyiség |
adag
|
- 8 darab csirke felsőcomb
- 2 darab alma
- 30 dkg sütőtök
- 1 darab vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint rozmaring
Hozzávalók
|
![]() |
- A csirkecombokat sózd, borsozd és rakd egymás mellé egy tepsibe.
- A hagymát, az almát és a sütőtök pucold meg, kockázd fel őket, és szórd rá a húsra.
- 180 fokon süsd aranyszínűre (körülbelül egy óra alatt sül meg).
- Készítsd el az ételt a fent leírt módon, töltsd zacskóba, címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba.
- A fogyasztást megelőző nap vedd ki, tedd át a hűtőszekrénybe és hagyd kiolvadni, vagy mikróban egy tálba elhelyezve lassan fel lehet olvasztani.