Ha unod már a szokásos, natúr csirkemellet, ez az étel garantáltan rögtön a kedvenced lesz! Ízletes, egészséges és könnyen elkészíthető. Ha pedig szeretnéd, akár csirkecombból vagy pulykamellből is elkészítheted.

Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1/2 darab citrom leve
- 2 evőkanál petrezselyem finomra vágva
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
Elkészítése:
- A fűszereket az olajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromlével együtt öntsd bele egy zacskóba, és jó alaposan rázd össze.
- A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, majd szeleteld fel a kívánt vastagságban, méretben és tedd a szeleteket is a zacskóba. Jó alaposan rázd össze a hozzávalókat, hogy mindenhova jusson a pácból.
- Helyezd hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Ha van időd, előtte nap is elkészítheted, egy egész éjszaka lehet a páclében, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
- Asztali grillen, vagy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát süsd 6-6 percig.
- A pácolást elvégezheted akár tányérban, vagy amiben szeretnéd, de szerintem egyszerűbb megoldás a zacskó, amit a végén csak el lehet dobni, és nem keletkezik több mosogatnivaló.
Fagyasztás:
- Készítsd el a húst a fent leírt módon, a zacskót címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba.
Olvasztás:
- Mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt átmelegíthető és rögtön eheted.