Grillezett petrezselymes, citromos csirkemell -

Grillezett petrezselymes, citromos csirkemell

Ha unod már a szokásos, natúr csirkemellet, ez az étel garantáltan rögtön a kedvenced lesz! Ízletes, egészséges és könnyen elkészíthető. Ha pedig szeretnéd, akár csirkecombból vagy pulykamellből is elkészítheted.

Recept nyomtatása
Grillezett petrezselymes, citromos csirkemell
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítése:
  1. A fűszereket az olajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromlével együtt öntsd bele egy zacskóba, és jó alaposan rázd össze.
  2. A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, majd szeleteld fel a kívánt vastagságban, méretben és tedd a szeleteket is a zacskóba. Jó alaposan rázd össze a hozzávalókat, hogy mindenhova jusson a pácból.
  3. Helyezd hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Ha van időd, előtte nap is elkészítheted, egy egész éjszaka lehet a páclében, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
  4. Asztali grillen, vagy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát süsd 6-6 percig.
  5. A pácolást elvégezheted akár tányérban, vagy amiben szeretnéd, de szerintem egyszerűbb megoldás a zacskó, amit a végén csak el lehet dobni, és nem keletkezik több mosogatnivaló.
Fagyasztás:
  1. Készítsd el a húst a fent leírt módon, a zacskót címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba.
Olvasztás:
  1. Mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt átmelegíthető és rögtön eheted.

Írj hozzászólást!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás