
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 3 dkg zabpehely
- 1/2 deciliter víz
- 30 dkg csirkemell
- 1 darab vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A zabpelyhet és a vizet öntsd egy pohárba és mikrózd körülbelül egy percig.
- A csirkemellet robotgépben vágd össze.
- Turmixold össze a zabpelyhet és a hagymát.
- Keverd össze az össze összevalót.
- Nedves kézzel formálj 2-3 cm átmérőjű golyókat. Én egy picit meg szoktam nyomkodni, hogy kicsit laposabb legyen. Végül ha szeretnéd, forgasd bele zsemlemorzsába.
Fagyasztás:
- Folpackkal bevont tálcán rakd őket egymás mellé és fagyaszd meg.
Olvasztás:
- Forró olajban vagy előmelegített sütőben azonnal kisüthető.