aug 192019
Spenót fagyasztása

A spenót sajnos nem tartozik a legnépszerűbb ételeink közé, pedig magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt érdemes fogyasztani.

A fagyasztott spenót tápanyagtartalma nagyjából megegyezik a friss növényével, ezért ha lehetőséged van rá, célszerű valamennyit lefagyasztani.

A spenót fagyasztása:

Az épp spenótleveleket mosd meg, majd szárítsd meg. Végül vágd össze apróra, mert fagyott állapotban, pláne olvasztás után ez már nehéz művelet lenne. Töltsd zacskóba és már mehet is fagyasztószekrénybe.

Ha szeretnéd, fagyasztás előtt meg is dinsztelheted, de a nyers spenótból készült ételek elkészítéséhez sem kell sokkal több időt.

A spenót felhasználása:

Bár a legtöbben csak a menzai spenót főzelékre gondolnak, ezen kívül több más felhasználási módja is van.

Nagyszerűen felhasználható különböző salátákhoz, egytálételekhez, sőt, akár turmixokhoz is.

A kép forrása: www.pixabay.com


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás