Spenót fagyasztása
A spenót sajnos nem tartozik a legnépszerűbb ételeink közé, pedig magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt érdemes fogyasztani.
A fagyasztott spenót tápanyagtartalma nagyjából megegyezik a friss növényével, ezért ha lehetőséged van rá, célszerű valamennyit lefagyasztani.
A spenót fagyasztása:
Az épp spenótleveleket mosd meg, majd szárítsd meg. Végül vágd össze apróra, mert fagyott állapotban, pláne olvasztás után ez már nehéz művelet lenne. Töltsd zacskóba és már mehet is fagyasztószekrénybe.
Ha szeretnéd, fagyasztás előtt meg is dinsztelheted, de a nyers spenótból készült ételek elkészítéséhez sem kell sokkal több időt.
A spenót felhasználása:
Bár a legtöbben csak a menzai spenót főzelékre gondolnak, ezen kívül több más felhasználási módja is van.
Nagyszerűen felhasználható különböző salátákhoz, egytálételekhez, sőt, akár turmixokhoz is.
A kép forrása: www.pixabay.com
Egy hozzászólás
Visszajelzés: