Sze 272017
Spenót vs. sóska

Tipikus menzai kaja a spenót vagy sóska főzelék. Az emberek többsége azonban nem szereti, pedig nagyon sok pozitív hatása van, amiért érdemes mindkettőt fogyasztani.

 

Íz

A spenót vagy más néven paraj íze enyhén kesernyés, és kissé sós. A sóskának jellegzetes savanyú íze van.

 

Fogyasztás

Mindkettő egyaránt fogyasztható akár nyersen vagy főzve. Akár salátához, leveshez vagy a gyerekkorunkban megszokott főzelékhez is felhasználhatóak.

sóska spenót
A kép forrása: www.pixabay.com

 

Tápanyag tartalom

Mind a spenót, mind a sóska kalóriatartalma alacsony, ugyanakkor nagy mennyiségben tartalmaznak rostot, vasat és c-vitamint. Az őszi megfázásos időszakban még inkább ajánlott a fogyasztásuk.

A fagyasztott spenót, illetve sóska tápanyagtartalma nagyjából megegyezik a friss növényével, ezért szezonon kívül is érdemes fogyasztani, akár a fagyasztott verziót.

A kép forrása: www.pixabay.com

 

Fagyasztása

Csak tiszta, egészséges levelet szabad fagyasztani. Első lépésként jó alaposan meg kell mosni a leveleket, majd dinszteljük vagy főzzük meg. Igény szerint lehet turmixolni is. 

Te melyiket szereted jobban?

 

 


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás