spenótos sajtos húsgolyó
Fagyasztás,  Fagyasztási tippek,  Konyhai tippek,  Recept

Spenótos-sajtos húsgolyó

Mostanában nagy kedvenceim a különböző húsgolyók. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, sok lehetőségük van az ízesítésre. Ráadásul a legtöbb köret illik hozzájuk.

Arról nem is beszélve, hogy nyersen és sütve is fagyaszthatóak. Egy kis párolt zöldséggel, rizzsel pár perc alatt egy kiadós ebéd vagy vacsora dobható össze.

Most egy különlegesebb változat, a spenótos, sajtos húsgolyó elkészítését írom le.

Hozzávalók a spenótos, sajtos húsgolyókhoz

  • 1 kiló darált hús (pulyka, csirke, de elékészíthető sertéshúsból is)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve vagy apróra vágva (Aki szereti, nyugodtan tehet bele többet is.)
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1 tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • ízlés szerint apróra vágott spenót
  • ha szükséges, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • olívaolaj vagy étolaj

A húsgolyókhoz használhatsz fagyasztott spenótot is, de ebben az esetben már tilos a nyers húsgolyót lefagyasztani!

A spenótos, sajtos húsgolyó elkészítése

1. A spenótot vágd durván össze. Nem muszáj nagyon apróra vágni, mert úgy is össze fog sülni. 

2. Egy serpenyőben alacsony lángon körülbelöl 1 evőkanál olajon párold össze a spenótot. Nem kell teljesen készre párolni, csak addig, amíg össze nem esik.

3. A húst, a hagymákat és a fűszereket tedd egy tálba. Add hozzá az enyhén felvert tojást, a reszelt sajtot és a párolt spenótot.

4. Jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

5. Formázz belőle húsgolyókat. Szerintem érdemes kisebb húsgolyókat formázni, a nagyobbaknál jobban kell figyelni arra, hogy át tudjanak sülni.

sajtos spenótos húsgolyó

A spenótos, sajtos húsgolyó fagyasztása

Ha nyersen szeretnéd fagyasztani, tedd egymás mellé a húsgolyókat és fagyaszd le.

Ha sütve szeretnéd lefagyasztani, sütés után hagyd kihűlni, majd fagyaszd le.

A spenótos, sajtos húsgolyó olvasztása és sütése

Ha nyersen fagyasztottad le a húsgolyókat, a hütőszekrényben hagyd kiolvadni. Serpenyőben közepes lángon vagy sütőben süsd meg.

Ha sütve fagyasztottad le, olvasztás után mikróban melegítsd meg vagy serpenyőben pirítsd át.

Én trappista sajtot használtam. Sajnos azt tapasztaltam, hogy sütés közben kifolyt a sajt. De így is nagyon finom volt 🙂

A képek forrása: saját készítés

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.



A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.





Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás