Barion Pixel
Blog,  Család,  Egészség,  Hasznos tanácsok,  Pénzügy

Spórolj a fagyasztóval

Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtapasztalta már a boltokban a folyamatos ár növekedést. Éppen ezért gondoltam, írok arról, hogyan használom a spóroláshoz a fagyasztószekrényt, hogyan tudok vele spórolni.

Menütervezés és a bevásárlólista - hosszabb távra

Azt hiszem, ez ma már alap. Megtervezem, mit szeretnék főzni, ahhoz elkészítem a bevásárlólistát és tartom is magam hozzá.

Ami miatt írni szerettem volna, hogy aki eddig nem tette, annak érdemes hosszabb időre terveznie. Tudom, hogy van aki csak 1 napra, jobb esetben 2-3 napra előre tervezi meg a menüt.

Azzal, hogy hosszabb időre tervezel, megoldhatóvá válik, hogy ritkábban menj boltba.

Ez főleg azoknak lehet hasznos, akik nem tudják magukat tartani a bevásárlólistához, és a listán szereplő termékeken kívül még kerül ez meg az is a kosárba.  

És a kisgyerekes szülőknek is hasznos lehet. Saját magam is jól tudom, gyakran milyen nehéz gyerekkel együtt vásárolni, folyamatosan nemet mondani neki.

A menütervezéshez segítségedre lesz a Könnyed menütervezés online program, mely részletesen bemutatja a menütervezés lépéseit. Azon kívül szó lesz a motivációról, a lelkesedésről, hogy legyen erőd megtervezni majd be is tartani a menütervet. Azon kívül a hibákról, amikor egyszerűen nem működik a menüterv, de nem tudod, miért.

Részletek itt: Könnyed menütervezés online program

Természetesen ilyenkor kérdésként felmerül, hogy mi legyen a pékáruval? 

Aki eddig valamelyik kisebb-nagyobb áruházban vette meg, annak most elég belépnie egy pékségbe. Ott nagyobb valószínűséggel jobban tudja tartani magát ahhoz, hogy csak pékárut vegyen és ne vigyen haza még olyan dolgokat, amiket akkor ott megkívánt.

De érdemes lehet a pékárut a fagyasztóban tárolni. Az egy tévhit, hogy a fagyasztószekrénnyel csak hosszú távra érdemes tervezni. Nyugodtan tarthatod benne 1-2-3 napig is a pékárut. Több napra előre megveszed és minden nap annyit veszel ki, amennyire szükséged van.

Nagyobb kiszerelés

Azt tudjuk, hogy a nagyobb kiszerelés egységára sokszor kedvezőbb, mint a kisebb kiszerelésűé. Mégis sokan azért veszik meg a kisebb kiszerelést, mert nem tudnak mit kezdeni a megmaradt mennyiséggel.

Érdemes ezeket a kis mennyiségeket lefagyasztani. Ha kevesebb maradt, mint a fele, vagy csak nagyon kevés, akkor érdemes arra egy külön zacskót vagy dobozt „bevetni” és abba gyűjteni a megmaradt mennyiséget.

Például a sűrített paradicsom. Gyakran azért választjuk a kisebb, de drágább kiszerelést, mert nem fog az egész elfogyni. Pedig a maradékot le lehet fagyasztani.

De írhattam volna a csirkemellet vagy a sajtot is. Mindkettő nagyszerűen fagyasztható és jobban megéri a nagyobb kiszerelésű.

A kép forrása: www.pixabay.com

Közeli lejárat

Azokat a termékeket, melyeknek közeli a lejárati ideje, gyakran leakciózzák az üzletek. Érdemes ezeket az akciókat figyelni és az így leárazott termékeket, ha nem használod el azonnal lefagyasztani.

A legtöbben csak a húsokra gondolnak, pedig sok olyan termék van még, amit érdemes fagyasztani. 

Le lehet fagyasztani a petrezselyem zöldjét, melyet később levesekhez vagy akár petrezselymes burgonyához is fel lehet használni.

És természetesen a gyümölcsök, melyek közül szintén sok fagyasztható. Az eper, málna, meggy, áfonya gyakran kerül kerül leakciózásra, mert nem tartható el tovább. A fagyasztóban viszont tudod tárolni, később pedig felhasználhatod a reggeli zabkásához, palacsintához  vagy süteményekhez.

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.



A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.





Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás