Sült hagyma fagyasztása

A sült hagyma fagyasztása volt a legelső trükk, amit alkalmaztam. A kezdetek kezdetén még nem kész ételeket fagyasztottam, csupán a hozzávalókat próbáltam minél jobban előkészíteni, és úgy lefagyasztani.

Ha te sem szeretnél kész ételeket lefagyasztani, de érdekelne, hogyan tudod főzésre kész állapotban, előkészítve tárolni a fagyasztóban a hozzávalókat, akkor kattints ide!

A legtöbb ételhez szükség van sült hagymára, hiszen sok recept úgy kezdődik, hogy kevés zsiradékon pirítsd meg a vöröshagymát. És bevallom, utálok hagymát pucolni! Bármilyen trükkel próbálkoztam (vizet tartani a szájban, hideg víz alatt pucolni, pár percre a fagyasztóba tenni), mindig elkezdtek potyogni a könnyeim, és utálom, hogy az egész lakás hagymaszagú lesz.

Arról nem is beszélve, hogy sok ételhez (mondjuk egy leveshez), nincs is szükség nagy mennyiségre. 

És valahogy úgy éreztem a hagyma pucolásnál csak egy rosszabb dolog van, amikor csak éppen annyi hagymára van szükség, hogy elkezdjek könnyezni. Éppen ezért kezdtem el egyszerre nagy mennyiségben hagymát pucolni és megsütni, hogy ne kelljen minden egyes főzés alkalmával szenvednem vele. 

Fagyasztás előtti teendők a sült hagymával:

A hagymát pucold meg és vágd apróra. Ezután a szokott módon kevés zsiradékon süsd meg. És kész is vagy!

 

A sült hagyma fagyasztása:

Hagyd a hagymát kihűlni, majd töltsd jégkocka tartóba. Figyelj arra, nem kell teljesen teletölteni a rekeszeket, nem az a cél, hogy minél több hagyma beleférjen egy-egy kockába, hanem hogy akkora mennyiség kerüljön bele, amennyit egy-egy adagnak várhatóan fel fogsz használni. Inkább vegyél ki több kockával, minthogy túl sok hagymát rakj az ételbe.

Ha főként leveshez használod majd fel, akkor akár turmixolhatod is fagyasztás előtt. 

A sült hagyma felhasználása:

A lefagyasztott sült hagyma felhasználása rendkívül egyszerű: egy-egy fagyasztott sült hagyma kockát rakj egy fazékba és lassú tűzön olvaszd fel. Figyelj, nehogy a hagyma megégjen! Pár perc alatt teljesen kiolvad, és nem kell akkor hagymát pucolnod, nem lesz minden hagymaszagú!

A képek forrása: www.pixabay.com

 

 

Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás