
Sült hagyma fagyasztása
A sült hagyma fagyasztása volt az egyik legelső trükk, amit alkalmaztam. A kezdetek kezdetén még nem kész ételeket fagyasztottam, csupán a hozzávalókat próbáltam minél jobban előkészíteni, és úgy lefagyasztani.
A legtöbb ételhez szükség van sült hagymára, hiszen sok recept úgy kezdődik, hogy kevés zsiradékon pirítsd meg a vöröshagymát. És bevallom, utálok hagymát pucolni! Bármilyen trükkel próbálkoztam (vizet tartani a szájban, hideg víz alatt pucolni, pár percre a fagyasztóba tenni), mindig elkezdtek potyogni a könnyeim, és utálom, hogy az egész lakás hagymaszagú lesz.
Arról nem is beszélve, hogy sok ételhez (mondjuk egy leveshez), nincs is szükség nagy mennyiségre.
És valahogy úgy éreztem a hagyma pucolásnál csak egy rosszabb dolog van, amikor csak éppen annyi hagymára van szükség, hogy elkezdjek könnyezni. Éppen ezért kezdtem el egyszerre nagy mennyiségben hagymát pucolni és megsütni, hogy ne kelljen minden egyes főzés alkalmával szenvednem vele.
Fagyasztás előtti teendők a sült hagymával:
A hagymát pucold meg és vágd apróra. Ezután a szokott módon kevés zsiradékon süsd meg. És kész is vagy!
A sült hagyma fagyasztása:
Hagyd a hagymát kihűlni, majd töltsd jégkocka tartóba. Nem kell teljesen teletölteni a rekeszeket, nem az a cél, hogy minél több hagyma beleférjen egy-egy kockába, hanem hogy akkora mennyiség kerüljön bele, amennyit egy-egy adagnak várhatóan fel fogsz használni. Inkább vegyél ki több kockával, minthogy túl sok hagymát rakj az ételbe.
Ha főként leveshez használod majd fel, akkor akár turmixolhatod is fagyasztás előtt.
A sült hagyma felhasználása:
A lefagyasztott sült hagyma felhasználása rendkívül egyszerű: egy-egy fagyasztott sült hagyma kockát rakj egy fazékba és lassú tűzön olvaszd fel. Figyelj, nehogy a hagyma megégjen! Pár perc alatt teljesen kiolvad, és nem kell akkor hagymát pucolnod, nem lesz minden hagymaszagú!
A sült hagymát nem csak levesekhez vagy pörkölthöz tudod felhasználni, de nagyszerű ízt ad a sült húsoknak is. Sőt, akár a húsok kiegészítője is lehet.
A képek forrása: www.pixabay.com


Egy hozzászólás
Visszajelzés: