Már 272019
Tálcán fagyasztás

Vannak olyan ételek, melyeket nem zacskóban, hanem tálcán célszerű fagyasztani. Ezek főleg olyan alapanyagok, melyeknél különösen fontos, hogy ne érjenek egymáshoz fagyasztás előtt. Például a panírozott alapanyagok, amiket egyesével kell kisütni. Esetleg gombócok, melyeket még ki kell főzni, vagy akár még sütés előtt álló formázott nyers tészták.

A fagyasztáshoz bármilyen műanyag tálcát lehet használni, amit kibélelünk egy réteg folpackkal. Ebben helyezzük el az alapanyagokat, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz. Az elrendezés után jöhet egy újabb réteg folpack. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk lefagyasztani, akkor jöhet egy újabb réteg alapanyag, majd folpack.

A kép forrása: saját készítés

Ha már van valamennyi gyakorlatod, megteheted, hogy nem tálcán fagyasztod le az alapanyagokat, hanem zacskóba teszed a fagyasztandó ételeket, szépen elrendezve, ügyelve, hogy ne érjenek össze. 

A kép forrása: saját készítés

Próbáltam ezzel a módszerrel is több réteget elhelyezni, úgy, hogy a zacskóba tettem bele több réteg folpackot. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sok időbe telt elrendezni az alapanyagokat, mivel folyton összegyűrődött a folpack. Ennél gyorsabb volt a tálcán fagyasztás, mivel a zacskóban kevesebb fért el, mintha tálcán fagyasztottam volna.

 


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás