Tárold főzve az ételeket!
Tényleg megéri főzve tárolni az ételeket? Miben más a kész ételt lefagyasztani, mint a nyers alapanyagokat fagyasztva tárolni, majd utána elkészíteni? Egyáltalán milyen előnyei vannak a fő ételek fagyasztásának?
Az első, amit ki tudnék emelni: az idő.
Aki család és/vagy munka mellett főz meg nap, mint nap, az nagyon is jól tudja, hogy félóra, vagy csak negyedóra ilyenkor mekkora könnyebbséget jelent. Most képzeld el azt, hogy a vacsora, vagy a másnap ebéd elkészítéséhez maximum fél órára van szükséged, és tiéd az egész este!
És akkor arról még nem volt szó, hogy sokszor milyen nehéz kisbaba, vagy beteg gyermek mellett megfőzni!
Elég kevesebb hely is a tároláshoz
A tároláshoz hely kell, sokszor nagyon sok. És aki szokott főzni, az nagyon is jól tudja, hogy sok alapanyag sütés vagy főzés közben kisebb lesz. Ha pedig kisebb lesz, kevesebb hely is elég a tároláshoz. Gondolj csak a húsra. Elkezded sütni, és ha csak egy minimálisan, de összemegy. Vagy a karfiolra, amit ki szeretnél rántani, és előtte megfőzöd, és valamennyire összemegy.
A képen 14 napig húsból készült étel alapján látod, elkészítve. Az ásványvizes palack viszonyításként lett odarakva, az arányok miatt.
Könnyebben alkalmazkodsz a váratlan helyzetekhez
Váratlan helyzetek mindig vannak. Írtam fent a betegséget, de lehetne beszélni az időjárás okozta problémákról, amikor egyszerűen nem tudnak új árut hozni az áruházba. Nekem is van abban tapasztalatom, amikor a hóhelyzet miatt nem tudtak kenyeret hozni a közeli boltba.
De lehet bármilyen más körülmény, amire nem tudsz felkészülni.