Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek

Tejföl fagyasztása

Itt a nyár, a kirándulások és a nyaralások időszaka. Ilyenkor igyekszünk a hűtőszekrényt teljesen kiüríteni, hogy semmi romlandó ne maradjon benne amíg nem vagyunk otthon. Talán nincs is bosszantóbb annál, mint amikor fáradtan hazaérünk a nyaralásból, a hűtőszekrényben pedig valami megromlott és az egész nagyon büdös lett.

Főleg a tejtermékek és a felvágottak okozhatnak galibát.

Azonban nem mindig lehet teljesen kiüríteni, elhasználni a romlandó élelmiszereket, ilyenkor amit lehet, célszerű fagyasztani.

A kép forrása: www.pixabay.com

A tejföl fagyasztható?

A tejfölt sajnos nem érdemes fagyasztani. Olvasztás után az állaga, a szaga és az íze is megváltozik, csomóssá, grízessé válik. Főzéshez még felhasználható (például egy habarással készült leveshez), de a kész étel nem biztos, hogy a megszokott módon fog kinézni.

Ha nem fogy el, nem bírjátok megenni, akkor inkább dobd ki még indulás előtt.

Nálunk is sokszor megmarad valamennyi. Hiába olcsóbb a nagyobb kiszerelés, abban az esetben ha nincs mindre szükség, nem éri meg azt megvenni.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás