Tejfölös csirke pár perc alatt

Nem csak én, de a gyerekeim is imádják a tejfölös csirkét, ezért viszonylag sűrűn kerül nálunk az asztalra. Ilyen melegben viszont örül az ember, ha minél kevesebbet használja a tűzhelyet, és minél kevesebb időt tölt a konyhában, éppen ezért ajánlom neked ezt a fagyasztott verziót. 

Előzmények:

Még hetekkel korábban volt egy nagyobb lehűlés, és kihasználtam az időjárást: főztem egy nagy adag csirkepörköltet, amit aztán lefagyasztottam. Ebből vettem ki előző nap este egy adagot, és raktam át a hűtőszekrénybe.

A kiolvadt pörköltet egy fazékban felraktam forrni.

Amíg felforrt, elkészítettem a habarást. A lisztet egy kevés hideg vízzel és tejföllel simára kevertem. Ehhez egy régi, jó nagy teásbögrét használtam, mert így könnyebb volt keverni. Ráadásul a kisfiam is segített, és nem akartam, hogy nagy kosz legyen a konyhában.

Célszerű az elején csak kevés tejfölt és vizet hozzáadni, és úgy simára keverni a lisztet, mert így gyorsabb és könnyebb. A maradék tejfölt pedig csak később hozzáadni, és újra kicsit átkeverni. 

Amikor már forrt a pörkölt, beleöntöttem a habarást és jó alaposan összekevertem.

Sajnos nem sikerült jól a kép, mert nehéz volt egyszer önteni a habarást, fényképezni, és kevergetni is.

Alacsony lángon picit összeforraltam, és már kész is volt! Nem kell túlfőzni, csak annyira, hogy ne lehessen a liszt ízét érezni. 

Alap esetben úgy csináltam volna, hogy a nokedli vízét felraktam volna forrni, és amíg a pörkölt felforr, kiszaggatom a nokedlit. Most viszont a kisfiam is segíteni szeretett volna a főzésben ( na jó, szerintem meg akarta enni a tejfölt 🙂 ), ezért csak később, külön készítettem el a köretet.

Ha nincs segítségem, még negyed óra sem kell az elkészítéshez!

Amíg én megcsináltam gyorsan a habarást, ő kimerte a lisztet a nokedlihez. 🙂

 

A képek forrása: saját készítés

 

Most hallottál először a havi egy főzés módszeréről, és kérdésed lenne?

Ha igen, ezen az oldalon minden kérdésedre választ kaphatsz!

 

 

Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás