Tudod, hogyan kell a tököt lefagyasztani? Még nem? Akkor gyere, és elárulom, mire kell figyelned!
A tököt első lépésként, ha szükséges, mosd meg és töröld szárazra. Az üzletekben már megmosva veheted meg, de ha zöldségesnél veszed, előfordulhat, hogy még kicsit földes.
Egy jó éles késsel vágd 4 vagy több darabra, a mérettől függően. Ezt követően hámozd meg. A hámozáshoz használhatsz egy éles kést is, de akár zöldséghámozót is. Majd egy kanál segítségével kapard ki a magokat. Legvégül reszeld le.
A kép forrása: www.pixabay.com
Ezeket muszáj a tök fagyasztása előtt elvégezni, mert sem fagyott állapotban, sem olvasztás után már nem tudod megcsinálni.
A tök fagyasztása
A lereszelt tököt adagonként zacskózd be. Ha szeretnél, keverhetsz hozzá apróra vágott kaprot is. A kapor is nagyon jól fagyasztható.
Ha szeretitek a rántott tököt, akkor panírozva is lefagyaszthatod. Ehhez vágd vékonyra a tököt, sózd és pihentesd egy picit. Végül panírozd be, és így fagyaszd le.
Reader Comments