Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek

Tudtad, hogy ezeket is le tudod fagyasztani?

A fagyasztás, mint tartósítás sokak számára még mindig egyet jelent a nyers hús mélyhűtőben történő tárolásával. Már ha jól van lefagyasztva és kiolvasztva, mert különben valami fehér, száraz, rágós valami lesz a végeredmény.

Viszont ha jól van használva a készülék, szinte mindent, amiből egy kevés maradt, le tudsz fagyasztani. Így semmit sem kell kidobnod, és megromlani sem fog.

Íme néhány dolog, amiről nem is gondoltad volna, hogy le lehet fagyasztani:

Dió, mogyoró

Ha egyszer már megpucoltad, nagyon gyorsan fel kell használnod, mert megavasodik. De ha a fagyasztóban tárolod, olyan lesz, mintha akkor pucoltad volna meg. Akár le is darálhatod, mert úgy rögtön belekeverheted a tésztákba. 

Maradék pezsgő és bor

Ha egy kevés pezsgő marad, annak másnapra szinte el is megy az ereje, nem marad benne buborék. Töltsd bele jégkocka tartóba, és koktélokat fel tudod vele dobni. Pár csepp szörppel pedig akár színes jégkockákat is varázsolhatsz. A maradék bort különböző, boros ételek készítésénél használhatod fel. Jól jöhet például egy pörkölt, vagy francia hagymaleves készítésénél, amikor azért a minimális mennyiségért nem szeretnél egy üveggel kinyitni.

Tojás

Ha túl sok tojást vásároltál, netán összetörtél párat és nem tudod semmihez felhasználni, akkor rakd be a fagyasztóba. Szigorúan héj nélkül fagyaszd le, mert a tojás héja fagyás közben összetörne. Keverj hozzá egy kevés sót vagy cukrot, és akkor nem lesz szemcsés.

Tej

Bár a tejtermékek nem jól fagyaszthatóak, a tej mégis az. Nem igazán vagyunk nagy tejfogyasztók, és hiába a fél literes kiszerelés, nálunk még az sem szokott elfogyni. Néha-néha megkívánom a tejeskávét, vagy például lángost, esetleg fánkot szeretnék sütni. Ezekhez nagyszerűen megteszi a fagyasztott tej is.

A kép forrása: www.pixabay.com

Nyers tészta

Meglepő, de a sütemények nyers tésztája is nagyon jól fagyasztható. Ha több tésztát készítettél, mint amennyit ki szeretnél sütni, vagy előre akarsz dolgozni, akkor jégkocka tartóban fagyaszd le. Később csak rakd be egy tepsibe, és sütés után ott a friss sütemény. Nem kell már kevergetned, méregetned, és nem keletkezik sok mosogatnivaló sem. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás