Tüzes limeos csirke
Kicsit savanykás, kicsit csípős, de csak annyira, amennyire jól esik. Egy szóval tökéletes! Pár perc alatt összedobhatod, és akár le is fagyaszthatod, hogy később csak megsütnöd kelljen. Ez a tüzes, limeos csirke!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell filé, de szerintem csirkecombbal is ugyanolyan finom
- 3 db lime leve és héja
- 1/2 teáskanál őrölt chili
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szárított petrezselyemzöld
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- A kép forrása: www.pixabay.com
-
A tüzes limeos csirke elkészítése:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, vagy akár csíkokra.
Készítsd el a pácot. Ehhez egy zacskóba vagy műanyag dobozba öntsd bele az olívaolajat, a mézet, facsard hozzá a lime levét és reszeld bele a héját, illetve a fokhagymát. Add hozzá a csilit, a borsot és a petrezselymet. Jó alaposan rázd össze, hogy a hozzávalókból mindenhova jusson.
Sózni ne sózd, majd csak sütés után!
A hússzeleteket vagy a csíkokat is rakd a zacskóba vagy a műanyag dobozba, és ismét jó alaposan rázd össze.
Célszerű mindig egy kisebb mennyiségű húst rakni a pácba, és úgy összerázni, mert így biztos mindenhova fog jutni a pácléből.
Rakd legalább egy órára a hűtőszekrénybe, vagy akár egy egész éjszakára, hogy a húst átjárják az ízek.
Forró serpenyőben körülbelül 10 perc alatt süsd készre.
Ha szeretnéd, nyersen, illetve megsütve is fagyaszthatod. Ha nyersen szeretnéd, csak akkora mennyiséget rakj egy-egy zacskóba, amennyit egyszerre ki szeretnél sütni.
Ha megsütve fagyasztottad le, akkor olvasztás után csak melegítsd meg, és már eheted is.
Szinte bármilyen köret illik hozzá!