Kicsit savanykás, kicsit csípős, de csak annyira, amennyire jól esik. Egy szóval tökéletes! Pár perc alatt összedobhatod, és akár le is fagyaszthatod, hogy később csak megsütnöd kelljen. Ez a tüzes, limeos csirke!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell filé, de szerintem csirkecombbal is ugyanolyan finom
- 3 db lime leve és héja
- 1/2 teáskanál őrölt chili
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szárított petrezselyemzöld
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- A kép forrása: www.pixabay.com
-
A tüzes limeos csirke elkészítése:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, vagy akár csíkokra.
Készítsd el a pácot. Ehhez egy zacskóba vagy műanyag dobozba öntsd bele az olívaolajat, a mézet, facsard hozzá a lime levét és reszeld bele a héját, illetve a fokhagymát. Add hozzá a csilit, a borsot és a petrezselymet. Jó alaposan rázd össze, hogy a hozzávalókból mindenhova jusson.
Sózni ne sózd, majd csak sütés után!
A hússzeleteket vagy a csíkokat is rakd a zacskóba vagy a műanyag dobozba, és ismét jó alaposan rázd össze.
Célszerű mindig egy kisebb mennyiségű húst rakni a pácba, és úgy összerázni, mert így biztos mindenhova fog jutni a pácléből.
Rakd legalább egy órára a hűtőszekrénybe, vagy akár egy egész éjszakára, hogy a húst átjárják az ízek.
Forró serpenyőben körülbelül 10 perc alatt süsd készre.
Ha szeretnéd, nyersen, illetve megsütve is fagyaszthatod. Ha nyersen szeretnéd, csak akkora mennyiséget rakj egy-egy zacskóba, amennyit egyszerre ki szeretnél sütni.
Ha megsütve fagyasztottad le, akkor olvasztás után csak melegítsd meg, és már eheted is.
Szinte bármilyen köret illik hozzá!