aug 152019
Uborka fagyasztása? Naná!

A hideg téli napokon jól jönnek a nyári ízek, ezért érdemes egy kevés uborkát lefagyasztani.  Ráadásul az uborka nagyon jó vitaminforrás, ezért célszerű télen is fogyasztani. Megfelelően előkészítve nagyon jól bírja a fagyasztást.

Az uborka fagyasztása:

Az uborkát fagyasztás előtt alaposan mosd meg és töröld szárazra. Szeleteld fel a kívánt vastagságúra. Van aki a vékonyabb szeletekre esküszik, van aki a vastagabb szeleteket szereti. A fagyaszás miatt érdemesebb egy kicsit vastagabb szeleteket vágni.

Nagyon picit sózd meg és hagyd állni egy kicsit. Ha már levet engedett az uborka, finoman nyomkod ki. Fontos, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon.

Végül zacskózd be. 

Érdemes adagonként lefagyasztani, hogy pontosan annyit tudj kivenni, amennyi egyszerre el fog fogyni. A kiolvasztott uborkát egy napon belül egyétek meg, ne tárold napokig a hűtőszekrényben.

Az uborka olvasztása:

A fagyasztóból kivett uborkát hagyd kiolvadni. Figyelj, mert levet fog engedni, ezért érdemes még fagyott állapotban egy tálba áttenni.

Ha kiolvadt és túl sok levet engedett, akkor még egyszer nyomkod ki a levét. 

A kiolvadt uborka felhasználása:

Utolsó lépésként ízesítsd kedvedre. Összekeverheted tejföllel, reszelt fokhagymával és pirospaprikával.

Ha nem tejfölös uborkasalátát készítesz, akkor akár fagyott állapotban is hozzá keverheted a fűszereket. Így olvasztás után egyszerűen csak át kell keverned.

Látogass el a Havi egy főzés webshopba!


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás