máj 042018
Változik-e az étel színe fagyasztáskor?

A napokban üzenetben kaptam a kérdést: változik-e a lefagyasztott étel színe fagyasztáskor? 

Alapesetben azt mondom, hogy nem. Az ételeknek pontosan ugyanolyan színe van olvasztáskor, mint amikor lefagyasztottad őket.

Azonban akad néhány kivétel, de ezek olyan alapanyagok, melyeknek a színe akár már hámozás, pucolás közben vagy akár rövid tárolás után is megváltozhat.

Ilyen például az alma, ami meghámozva viszonylag gyorsan megbarnul. Biztos vagyok benne, hogy te is tapasztaltad már, amikor valamilyen almás süteményt készítettél, vagy gyümölcslevesbe tetted. 

havi egy főzés

A kép forrása: saját készítés

A másik ilyen gyümölcs a banán. Könnyen előfordulhat, hogy mire pürésíted, már elkezd barnulni. Attól azonban, hogy a színe picit megváltozik, még nem válik ehetetlené! Egyszerűen csak arról van szó, hogy oxigén éri a meghámozott gyümölcsöt.

Ha azonban a felszelt gyümölcsöt forró vízbe dobod egy percre, a barnulást megakadályozhatod. Másik trükk, hogy citromlével bedörzsölöd.

Az avokádó szintén elszíneződhet, ha nem kerül gyorsan a fagyasztóba!

A kész ételek színe azonban nem változik a fagyasztást követően sem! 

 

Tudtad, hogy van facebook csoportunk is? Gyere, csatlakozz! 


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás