Itt volt a szilveszter, amikor több virslit ettünk. Mi is egy nagyobb mennyiséget vásároltunk, és a virsli egy részét lefagyasztottam.
A virsli fagyasztása
Semmilyen különleges eljárást, teendőt nem igényel a fagyasztása. Vagy eredeti, bontatlan csomagolásban, vagy zacskóba átpakolva fagyaszd le.
Ha egyszerre egy egész csomaggal nem tudtok megenni, akkor célszerű külön, kisebb adagokba porciózni, és úgy lefagyasztani.
A virsli olvasztása
Szintén semmilyen különleges teendőt nem igényel. Egyszerűen csak vedd ki a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyd kiolvadni vagy főzd meg.
A kép forrása: saját készítés
Olvadás után a virsli nedves lehet, mivel fagyás közben jég keletkezik, és ezt a virsli nem tudja magába szívni. Mindenképp rakj alá egy tányért, ha pedig eredeti csomagolásban fagyasztod, akkor ne ijedj meg, ha miután kibontottad, valamennyi víz fog állni a zacskóban.
A virsli főzése
A szokásos módon elkészítheted. Ha főzés előtt szeretnéd lehúzni a bőrét, akkor várj egy picit, amíg megolvad, de ha főzés után szeretnéd, akkor akár fagyasztott állapotban is elkezdheted főzni.
Nem csak Szilveszterkor érdemes nagyobb mennyiségben virslit vásárolni, hanem akciókor is érdemes kicsit “feltankolni” vele és egy részét lefagyasztani.