Zabpelyhes csirkefasírt
A zabpelyhes csirkefasírt egy nagyon gyorsan elkészíthető, egészséges fogás. Éppen ezért a diétázók is fogyaszthatják. Nem csak a felnőttek imádják, hanem a gyerekek is!
Hozzávalók a zabpelyhes csirkefasírthoz:
- 3 dkg zabpehely
- 1/2 deciliter víz
- 30 dkg csirkemell
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
A zabpelyhes csirkefasírt elkészítése:
A zabpelyhet és a vizet öntsd egy pohárba és tedd be a mikróba körülbelül egy percre, majd hagyd állni. Ez idő alatt a zabpehely magába szívja a vizet.
A csirkemellet mosd meg, és vágd nagyobb darabokra, és robotgépben vágd össze.
A darált húst merd át egy tálba, és turmixold össze a zabpelyhet. Természetesen hozzáadhatod szárazon is a húshoz, de szerintem akkor nagyon száraz lesz a fasírt.
Add hozzá a turmixold zabpehelyhez a hagymákat, és jó alaposan turmixold össze.
Keverd hozzá a darált húshoz a zabpelyhes keveréket, és a többi hozzávalót.
Formázd meg a fasírtokat. Ha túl lágynak éreznéd a masszát, amit csak nehezen tudsz formázni, akkor egy kevés száraz zabpelyhet adhatsz hozzá. De nedves kézzel könnyen tudsz vele dolgozni.
A fasírtokat egy folpackkal bevont tálcára rakd, úgy, hogy ne érjenek össze.
Az elkészült fasírtokat jó alaposan tekerd körbe folpackkal és fagyaszd le. Miután megfagytak, tetszés szerint átrakhatod zacskóba vagy dobozba is őket.
Ebből a mennyiségből körülbelül 20 darab zabpelyhes csirkefasírt lesz.
A zabpelyhes csirkefasírtot olvasztás nélkül, azonnal megsütheted. Elkészítheted a sütőben, vagy akár serpenyőben is.