Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek,  Leteszteltem!

Humusz fagyasztása

Még szeptember végén készítettem egy nagyobb adag humuszt, amiből egy kisebb adagot lefagyasztottam. (Erről korábban már írtam, itt el tudod olvasni: Tesztelem: humusz fagyasztása) 

Bár több helyen is azt olvastam, hogy a humusz akár egy hétig is eláll a hűtőszekrényben, mert semmilyen romlandó alapanyagot nem tartalmaz, én még se szívesen tartogatnám addig. Több, mint egy hónapig tároltam a fagyasztómban, egy aventos pohárban, és ma úgy döntöttem, ideje megkóstolni.

Délután vettem ki az Avent-es poharat a fagyasztóból. Ennek a humusz mennyiségnek körülbelül 3 óra kellett szoba-hőmérsékleten, hogy teljesen kiolvadjon. Ez azért picit rövidebb idő, mint amennyi ideig áztatni kell a csicseriborsót.

Ízre teljesen rendben volt, semmilyen mellékízt nem tapasztaltam. Talán csak a fokhagyma érződött rajta jobban, de így is nagyon finom volt.

A humusz színe sem változott meg, csupán az állagán tapasztaltam, hogy a teteje kicsit „levesesebb” volt, de miután alaposan összekevertem, már nem találtam folyósnak. 

A kép forrása: saját készítés

Bátran merem ajánlani a humusz fagyasztását. Ha bármilyen ok miatt megmaradna, és nem szeretnéd a hűtőben tárolgatni, nyugodtan fagyaszd le, kiolvasztás után is ugyanolyan finom marad.

Csupán annyit javasolnék, hogy időben vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiolvadni. Ha este szeretnétek enni, akkor mondjuk reggel vagy a délelőtt folyamán.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás