Rizs fagyasztása
A rizs fagyasztása nem minden esetben indokolt, mert egy mondhatni gyorsan elkészülő étel. Én mégis javaslom a rizs fagyasztását, mert bizony akadnak olyan helyzetek, amikor jól jön, ha a kész rizst csak ki kell kapnod a fagyasztóból.
Miért fagyassz le rizst?
- Mert jól jön, ha túlóráznod kell, vagy a gyerekek betegek, vagy bármi egyéb, és egyszerűen nincs időd főzni.
- Mert másik étel alapja lehet, és már nem is lesz vele több teendőd (ha maradt pörkölted, csak keverd hozzá a rizst és kész is a rizseshús).
- Mert készíthetsz belőle másik ételt, amivel gyorsabban végzel, és kevesebb mosogatnivalód lesz (például felhasználhatod rakott ételekhez).
Hogyan készítsd el a rizst?
Semmilyen különleges eljárás, trükk nincs, csak készítsd el a rizst, ahogy szoktad. Én mindig egy nagy adagot készítek, és több csomag kerül a fagyasztóba.
A villát az arányok miatt hagytam a tál mellett, hogy lásd, egyszerre mekkora adagot készítek.
Az elkészített rizst pedig egyszerűen csak zacskókba töltöm, és lefagyasztom.
A fagyasztott rizs olvasztása
Amikor a rizst meg szeretnénk enni, vagy fel szeretném használni egy ételhez, elég a fagyasztóból kivennem, és hagyni kiolvadni, vagy pedig mikróban lassan felolvasztani.
A képek forrása: saját készítés