Barion Pixel
Család,  Fagyasztási tippek,  Fogyókúra,  Hasznos tanácsok,  Időgazdálkodás,  Konyhai tippek

Rizs fagyasztása

A rizs fagyasztása nem minden esetben indokolt, mert egy mondhatni gyorsan elkészülő étel. Én mégis javaslom a rizs fagyasztását, mert bizony akadnak olyan helyzetek, amikor jól jön, ha a kész rizst csak ki kell kapnod a fagyasztóból.

Miért fagyassz le rizst?
  • Mert jól jön, ha túlóráznod kell, vagy a gyerekek betegek, vagy bármi egyéb, és egyszerűen nincs időd főzni.
  • Mert másik étel alapja lehet, és már nem is lesz vele több teendőd (ha maradt pörkölted, csak keverd hozzá a rizst és kész is a rizseshús).
  • Mert készíthetsz belőle másik ételt, amivel gyorsabban végzel, és kevesebb mosogatnivalód lesz (például felhasználhatod rakott ételekhez).
Hogyan készítsd el a rizst?

Semmilyen különleges eljárás, trükk nincs, csak készítsd el a rizst, ahogy szoktad. Én mindig egy nagy adagot készítek, és több csomag kerül a fagyasztóba.

A villát az arányok miatt hagytam a tál mellett, hogy lásd, egyszerre mekkora adagot készítek. 

Az elkészített rizst pedig egyszerűen csak zacskókba töltöm, és lefagyasztom.

A fagyasztott rizs olvasztása

Amikor a rizst meg szeretnénk enni, vagy fel szeretném használni egy ételhez, elég a fagyasztóból kivennem, és hagyni kiolvadni, vagy pedig mikróban lassan felolvasztani. 

 

A képek forrása: saját készítés

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás