
Sajt fagyasztása
A kemény sajtok nagyszerűen fagyaszthatóak, így ha lehetőséged van akciós áron nagyobb mennyiségű sajtot megvásárolni, akkor a fagyasztószekrényben tárolhatod.
Sajt fagyasztása 1. verzió: Fagyaszd le apró darabokban.
A sajt tömböt vágd kicsi cikkekre, majd a sajt darabokat csomagold folpackba, és így fagyaszd le. Amikor fel szeretnéd használni, egy-egy darabot vegyél ki a fagyasztóból és hagyd kiolvadni. Így mindig friss sajt lesz a hűtőszekrényedben, anélkül, hogy kiszáradna vagy megpenészesedne.
Sajt fagyasztása 2. verzió: Fagyaszd le szeletelve
Ha a sajtot szeletelve szeretnéd felhasználni, mondjuk szendvicsekhez, melegszendvicsekhez, akkor fagyaszd le szeletelve. A sajtot a fagyasztóból kivéve akár rögtön fel tudod használni, nem kell megvárnod, amíg annyira kiolvad, hogy szeletelhető legyen.
Sajt fagyasztása 3. verzió: Fagyaszd le reszelve
Tárolhatod a sajtot akár reszelve is. Egy folpackkal bevont tálcán terítsd szét, így nem fog egy nagy tömbé összefagyni, majd töltsd át dobozba vagy visszazárható fagyasztós zacskóba. Az ételekre sütés előtt akár fagyasztva is rászórhatod.
A képek forrása: www.pixabay.com

