Tésztás csirkepaprikás
Tasakos csirkepaprikás tészta alap. Gyors, minden benne van, amire szükséged van, csak vízzel kell összeönteni, és alig negyed óra múlva már kész is van. És tele van adalékanyaggal…
A minap vásárlás közben kisfiam kiszúrt egy ilyen tésztás csirkepaprikás alapot. Levettem a polcról, nézegettem, gondoltam, próbáljuk ki. Hazavittem, elkészítettem, és megette.
Másnap este ugyanolyat kért.
Egyrészt az adalékanyagok, másrészt az ára miatt sem akartam rászoktatni, ezért elkészítettem a saját, fagyasztható verziómat.
Itt az én tésztás csirkepaprikás verzióm!
Jó sok hagymát apróra vágtam, és kevés olajon megdinszteltem.
Amíg a hagyma sült, addig a csirkeszárnyat három részre vágtam. Mindenképp valami csontos, zsírosabb húst válassz, csirkemellből nem tudod ezt elkészíteni.
Amikor a hagyma elkezdett pirulni, ráraktam a csirkeszárnyakat, és együtt tovább sütöttem. Amikor már a hús egyenletesen fehér volt, megszórtam pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával, és még egy picit tovább pirítottam.
Végül kevés vízzel felöntöttem, és hozzáadtam az apróra vágott paradicsomot és paprikát, illetve fűszereztem.
Puhára főztem, egész addig, amíg a hús már elkezdett elválni a csonttól. A szárnyakat kiszedtem egy tányérra, és hagytam annyira kihűlni, hogy hozzá tudjak nyúlni. A húst leszedegettem róla, és turmixgépbe raktam a szafttal együtt.
Majd turmixoltam.
Ezt a szószt lehet fagyasztani.
Amire figyelj, ha szószt le akarod fagyasztani a tésztás csirkepaprikáshoz!
Ez a szósz nagyon sűrű. Mérd ki, hogy pontosan mennyit fagyasztottál le (én 2 dl szoktam egy zacskóba tenni).
Amikor kiveszed a fagyasztóból, annyi vizet önts hozzá, hogy bő fél liter legyen, vagyis a 2 dl lefagyasztott szószhoz adj még 3 dl vizet.
Forrald fel, és öntsd bele a tésztát. Az 5 dl szószhoz körülbelül 150 gramm tészta kell.
Főzd addig, amíg a tészta puha nem lesz, majd hagyd pár percig állni, amíg a tészta magába szívja a szószt.
Jó étvágyat kívánok az egészséges, adalékmentes tésztás csirkepaprikáshoz!
Plusz tippek a tésztás csirkepaprikáshoz!
Mivel sok benne a zöldség, kicsit lecsósabb az íze, így nem érezni a húst, ezért ajánlom minden olyan édesanyának, akinek a gyermeke kevés húst eszik. (Akárcsak az én kisfiam). Ez a szósz nagyobb mennyiségű húst is elbír, a tasakos verzióban viszont csak 0,5 % a hús aránya!
Kísérletezz vele bátran, adj hozzá még plusz zöldséget. Próbáltam már cukkinivel, fehérrépával dúsítani a szószt, hogy kicsit változatosabbá tegyem az ételeket. Kisfiam változatlanul ette.
A képek forrása: saját készítés
Egy hozzászólás
Joo Andrea
Eszter, ez nagyon szuper! Alig varom hogy kiprobaljam, koszonom az otletet! ?