Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Kezdd el!

Milyen ételeket fagyasszak le először?

Amikor valaki ismerkedik az ételek fagyasztóban tárolásával, a havi egy főzés módszerévvel, akkor gyakran merül fel benne a kérdés: Milyen ételeket fagyasszak le először, a legelső alkalommal? 

Gondoltam, összeszedem a nálunk leginkább fogyó ételeket, melyek szinte minden hónapban kerülnek a fagyasztóba.

Levesek

Aki szereti a leveseket, annak mindenképp célszerű leveseket is lefagyasztani már az első alkalommal. 
Nálunk leginkább a húsleves fogy. Ebben a hideg, szeles időben gyakran náthásak a gyerekek, és mi esne jobban, mint egy tányér húsleves? Akár minden nap elkészíthető, egyszer grízgombóccal, egyszer cérnametélttel, vagy akár más levesbetéttel. 

A húsleves fagyasztásáról itt olvashatsz bővebben: Húsleves fagyasztása 

A másik nagy kedvencek a krémlevesek, azon belül is a brokkoli krémleves és a karfiol krémleves. 

Húsos ételek

Férjem és a lányom is nagy húsimádó, ezért mindig nagy mennyiségű elkészített hús kerül a fagyasztóba. Egy része natúran, egyszerűen megsütve, amit ehetünk magában, vagy akár valamilyen feltéttel megpakolva, és átsütve. Kerülhet rá fűszeres túró, sonka, paradicsom és sajt. Alig tíz perc alatt a sajt ráolvad, és a hús is olyan lesz, mintha frissen készítetted volna el.

Húsos ételek közül célszerű először még pörköltet is lefagyasztani. Mindegy, hogy sertéshúsból vagy csirkehúsból, esetleg marhahúsból készül.

Néhány ötletet a felhasználáshoz itt találsz: Egy étel ezer arca

És az utolsó a fasírt. Ehetitek akár valamilyen főzelékkel vagy rizzsel, de magában, kenyérrel, vagy zsemlébe rakva is laktató vacsora lehet.

Ha diétás vacsorát keresel, ajánlom figyelmedbe az alábbi receptet: Zabpelyhes csirkefasírt

 

Köretek

Köretek közül leggyakrabban rizst és bulgurt fagyasztok, amiről itt olvashatsz bővebben: Rizs fagyasztása

Bár a rizs viszonylag gyorsan elkészül, de akár töltelékként (például rakott kelkáposzta), akár rizsgombóchoz felhasználható a kész rizs. 

 

Panírozott ételek

Imádom a rántott húst, de panírozni már nem annyira szeretek. A rántott cukkinit és karfiolt is szeretem, de a panírozást ott is kihagynám. Ezért inkább amikor időm engedi, egy nagyobb adagot bepanírozok, essünk egyszerre túl rajta elven.

 

Palacsinta

Ugye mondanom sem kell, hogy a gyerekek kedvence, de amikor nekiállok sütni, mindig olajszagban úszik a lakás, ezért ebből is egy nagy adagot készítek és fagyasztok le. 

A palacsinta fagyasztásáról itt olvashatsz:  Palacsinta fagyasztása

És még hosszan folytathatnám a listát, mert jobbnál jobb receptek ugranak be, de ezek az ételek kivétel nélkül minden hónapban felkerülnek a menübe.

 

A képek forrása: saját készítés

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás