
Hogyan fagyaszd le a nyársakat?
Bár a hideg idő beköszöntével véget ért a grill szezon, a finom grillezett fogásokról nem kell lemondanod, hiszen a nyársakat asztali grillen vagy akár sütőben is megsütheted. Ezek a nyársak pedig amellett, hogy igen íncsiklandozóan néznek ki, egy kis melegséget csempészhetnek a szürke, esős mindennapokba.
A fagyasztáshoz pedig csupán néhány dologra kell odafigyelned:
- A kiválasztott alapanyagokat a szokásos módon darabold fel, és pácold be. Tárold egy éjszakán át a hűtőben, hogy a pác alaposan átjárja a hozzávalókat.
- Tűzd fel tetszőleges sorrendben az alapanyagokat a nyársra.
- A nyársak hegyes végeit csavard be alufóliába, hogy ne tudják a tároló zacskót kilyukasztani. Ha lehetőséged van rá, le is vághatod a hegyes végüket.
- Használj erősebb zacskót a tároláshoz, vagy ha lehetőséged van, akkor műanyag dobozt.
- A felhasználás előtti estén vedd ki a fagyasztóból, és hagyd kiolvadni, hogy a közepe se maradjon nyers sütés után.
- Sütés előtt távolítsd el az alufóliát a hegyes végéről.
- Sütőben vagy (asztali) grillen süsd meg a nyársakat.
Kép forrása: https://pixabay.com
Ha szereted a füstös ízt, lefagyaszthatod a megsütött nyársakat is. A grillezést követően hagyd a nyársakat kihűlni, majd csomagold be őket a fent leírt módon és fagyaszd le.
Te tudod, hogyan lehet kiküszöbölni a legnagyobb menütervezési hibákat?
Kérd az ingyenes email sorozatot!


Egy hozzászólás
Visszajelzés: