nov 042016
Hogyan fagyaszd le a nyársakat?

Bár a hideg idő beköszöntével véget ért a grill szezon, a finom grillezett fogásokról nem kell lemondanod, hiszen a nyársakat asztali grillen vagy akár sütőben is megsütheted. Ezek a nyársak pedig amellett, hogy igen íncsiklandozóan néznek ki, egy kis melegséget csempészhetnek a szürke, esős mindennapokba.

A fagyasztáshoz pedig csupán néhány dologra kell odafigyelned:

  1. A kiválasztott alapanyagokat a szokásos módon darabold fel, és pácold be. Tárold egy éjszakán át a hűtőben, hogy a pác alaposan átjárja a hozzávalókat.
  2. Tűzd fel tetszőleges sorrendben az alapanyagokat a nyársra.
  3. A nyársak hegyes végeit csavard be alufóliába, hogy ne tudják a tároló zacskót kilyukasztani. Ha lehetőséged van rá, le is vághatod a hegyes végüket.
  4. Használj erősebb zacskót a tároláshoz, vagy ha lehetőséged van, akkor műanyag dobozt.
  5. A felhasználás előtti estén vedd ki a fagyasztóból, és hagyd kiolvadni, hogy a közepe se maradjon nyers sütés után.
  6. Sütés előtt távolítsd el az alufóliát a hegyes végéről.
  7. Sütőben vagy (asztali) grillen süsd meg a nyársakat.

 

Kép forrása: https://pixabay.com

Ha szereted a füstös ízt, lefagyaszthatod a megsütött nyársakat is. A grillezést követően hagyd a nyársakat kihűlni, majd csomagold be őket a fent leírt módon és fagyaszd le.

Te tudod, hogyan lehet kiküszöbölni a legnagyobb menütervezési hibákat?
 Kérd az ingyenes email sorozatot!


Reader Comments

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás